1944 decemberében, mint kibombázottak a Széll Kálmán tér egyik ház első emeletén laktak. Mint gyorslevente volt szolgálatban a Klotild-palota mellett motorkerékpáros futárként. December 24-én este szovjet tüzérségi belövés érte házukat és lakásukat, és az kiégett. Ekkor szülei leköltöznek a BSZKRT-indító mögötti, két bejáratos óvóhelyre, mely össze volt kötve a Krisztina körút egyik önálló háztömbjének óvóhelyével. Szüleit is ott találta meg, amikor hazament karácsonyozni.

December 25-én a Vérmező felé járt és látta, hogy délután 2-5 db nehéz magyar aknavető János-hegy felé lőtt.

December 26-án látta, amint két könnyű futárrepülőgép, egy Bücker és egy Levente magyar felségjelzéssel a Városmajor felől ereszkedve leszállt a Vérmezőn akkor látta, hogy két repülőoktató jött gépekkel: Konrád Lajos cserkész repülőoktató, zászlós és Homa Pucu zászlós.

A fenti futárgépeket a Budaörsi repülőtérről hozták ide, mivel azt elfoglalták részben az oroszok már akkor. Napsütéses szép idő volt. A felszállásokkor az oroszok már rájuk lőttek. Január 1-2-án gépkocsival jöttek Óbudáról, és útközben a Batthyány térnél egy Il–2-es szovjet csatagép támadta az utat és a teret, egy 50 kg-os bombát dobott le, mely a templom mellé esett.

A Lánchídhoz érve, a hidat Il–2-esek támadták és egy német Luftwaffe földi alakulat védte, gyalogos katonák kezükben repülő géppuskával a hídról lőttek a támadó gépekre. Amikor ők lassan a pesti oldali pilonhoz értek, ott kb. öt SS feküdt holtan. Ők lassan mentek el mellettük.

Ekkor Óbudán a front a Goldberger-gyárnál volt.

A Klotild-palotához érve az Erzsébet híd felé nézve látták, amint egy dél felől a hidat támadó Il–2es találatot kaphatott, mert az út tengelyébe érve farokrésze hirtelen szétrepült.

Kb. 100 m magasan volt a gép, és így hátsó része nélkül az Erzsébet híd és a Lánchíd között a rakpartra esett, majd a Dunába csúszott. Január 2–3-án élelmiszerért Kőbányán voltak, a Dréher-palota nagy lángokkal égett. [Hingyi László: Most a Csajkovszkij színpad van a helyén a Martinovics téren.]

Január 16-án ment át a hídon Budára és látta, hogy a Széna tér–Széll Kálmán tér csatlakozásánál a tér jobb oldalán két német Göring löveg van leállítva az úttestre és a János-hegy felé lőttek kis szünetekben.

Szerinte ekkor már az oroszok elfoglalták a Kis-Sváb-hegy innenső peremét is.

Forrás:

HINGYI László: Budapest ostroma 1944–45. Források Budapest ostromának történetéből. Etalon Kiadó, Budapest, 2018. 138–139.