1944-ben a Budaörsi út 92.-ben laktak, ott A, B és C megjelölésű házak is voltak ugyanazon szám alatt, övék volt ott egy vendéglő.

1944. december 24-én német és magyar katonák tartózkodtak a pincében, majd este távoztak.

December 25-én délután 2–3 órakor az oroszok bejöttek a pályaudvar és a Balatoni út közötti részen. Benéztek a pincékbe is. Még aznap délután a wehrmachtosok visszajöttek, átkutatták a házakat, oroszokat kerestek.

December 26-án újból oroszok jöttek a Rimaszombati út felől, majd a németek visszajöttek.

December 27-én a fentiek ismét megismétlődtek. December 25-től nem tudtak kijönni a pincéből a fenti harci cselekmények miatt.

December 24-én a németek a vendéglő berendezéséből, székekből, asztalokból, egyéb bútorokból barikádot dobáltak össze a házuk közepétől a Budaörsi úton át keresztbe, emiatt a katonák (németek, magyarok) a ház kertjén át jöttek a házba, majd a vendéglőn át az ajtón jutottak ki a Budaörsi útra.

Január 1-jén este az oroszok végleg bejöttek. A Budaörsi út 86.-tal szemben lévő telken egy német homokszínű szekér volt elhagyva, sérülten, lovak nem voltak vele.

Január 5-e felé a front kb. 10 napig a Károly-laktanya körül volt valahol.

Az ostrom után a következőket látta:

Az Alsóhegy utcai, az alagút bejáratánál lévő MÁV-ház udvarán volt 4 db V-8-as, hosszú platós, lánctalpas Ford gépkocsi terepszínűre festve. Ezek közül egyet [a] bátyja rendbe hozott, és használta az ostrom után.

A Czakó utca 15. számú öreg földszintes ház, a saroktól távolabbi részén, az udvarban összedőlt istálló és kocsiszín körül döglött lovak és 4–5 német katona holtteste volt, ruhájukon téglapor, tégladarabok. Ezek láthatóan egy tüzérségi belövés vagy bombázás következtében haltak meg. A szomszéd ház tűzfala is sérült volt, és egy része erre az udvarra esett.

Buda eleste után az oroszok a foglyokat a Budaörsi úton és a Balatoni úton vitték gyalogosan kifelé a városból, több százas csoportban. Az egyik ilyen csoport végén jött egy fiatal német katona, aki két mankóra támaszkodott, mivel egyik lába el volt lőve, és két társa támogatta. Még aznap délután száz méterre[l] odébb találták meg a Balatoni út árkában, agyonlőve.

Forrás:

Hingyi László: Budapest ostroma 1944–1945. Források Budapest ostromának történetéből. II. kötet. Budapest, Etalon Kiadó, 2019. 318–319.